Aanbevolen literatuur bij dit onderwerp

Contentstrategie voor het web

Rrn website is niet meer de enige plek waarop je als bedrijf content plaatst. Hoe houdt je de regie over merkcommunicatie via de vele mediakanalen die internet biedt? Het antwoord: leg het beleid vast in een contentstrategie. Dit boek zal u overtuigen dat een contentstrategie absolute noodzaak is voor elk succesvol bedrijf op internet. Want met goede content win je nieuwe, trouwe en tevreden gebruikers. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goede contentstrategie voor het web. Daarover gaat dit boek.

Boek over contentstrategie

Waarom een boek over contentstrategie? Wel, allereerst vanuit het idee dat content nog steeds als secundair wordt gezien door veel marketeers. De waarde ervan wordt beaamd maar dit zet zich zelden om in concrete actie. Logisch: je loopt al snel tegen een aantal vraagstukken aan wanneer je content creatie of curatie wilt opnemen in je marketingplan. Het boek is een verzamelwerk om de antwoorden vast te leggen op vragen als:

Green checkWaarom contentstrategie?
Green checkHoe krijg ik mijn baas of medewerkers enthousiast?
Green checkWelke tools kan ik gebruiken voor mijn contentstrategie?
Green checkHoe geef ik invulling aan mijn contentstrategie?
Green checkWelke cases zijn er al in Nederland?

Het boek is te koop voor € 24,95- (inc. btw).

Reviews, recensies en besprekingen (10)

Het is een waardevol naslagwerk met als centrale vraag: hoe houd je de regie over merkcommunicatie via de vele mediakanalen die internet biedt? De tijd dat bedrijven alleen via hun website communiceren, is namelijk voorbij.

Tijn Elferink, Communicatiestrateeg bij LVB Networks (bron)

Door de kleuren en plaatjes op de harde kaft lijkt ‘t alsof we te maken hebben met ‘Nijntje gaat onlijntje’, maar dat is slechts buitenkant. De binnenkant handelt over serieuze zaken rondom contenstrategie. In 15 hoofdstukken (plus een hoofdstuk 42) wordt de lezers stap voor stap in korte tekstblokken meegenomen langs het waarom van een contentstrategie, multichannels en contentstrategie, kernboodschap, bepalen van doelgroepen en hoe de content beter gevonden kan worden door Google.

Peter Wiegman, eigenaar van Het Media Loket (bron)

Het boek is min of meer opgezet als studieboek met vele illustraties en aanwijzingen. Het is toegankelijk geschreven en bevat interessante tips en praktische lessen. Interessant voor ondernemers, met name voor het MKB. Met afbeeldingen in zwart-wit en een register.

R.J. Blom, NBD|Biblion recensie (bron)

Het boek is denk ik goed voor eenpitters en CEO’s maar ook wel voor communicatieadviseurs in grote bedrijven. Als het laatste zo is trouwens dan was ik misschien wat dieper ingegaan op redactievergaderingen. Maar al met al, voor mensen die weinig van content weten is dit een heel mooi beginnersboek.

Debbie Bernasco, BERNAS&CO BV (bron)

Het boek sluit ook af met twee goede cases, die u ongetwijfeld kunnen doen inspireren. De auteurs Karel Kolb en Joery Bruijntjes hebben een bondige samenvatting gemaakt van contentstrategie op het web. Duidelijk, goede tips […] en niet rond de pot draaien. Wie nog geen stappen heeft gezet of nog informatie zoekt, kan in dit boek een bondgenoot vinden.

Kenneth de Decker, Communication Consultant bij Prepress (bron)

Kolb en Bruijntjes nemen de lezer in een vlotte schrijfstijl mee door de online jungle. En beantwoorden vragen als: Waarom een contentstrategie voor het web? Wat is content? Waar vind ik mijn doelgroep? Wat voor soorten content zijn er? […]

Hier en daar worden Kolb en Bruijntjes een beetje te specialistisch voor de lezer die nog helemaal (of helemaal niet) thuis is in online en content. Maar dan kun je er voor kiezen even door te bladeren. Want je hoeft ook weer niet alles in een keer te weten. Sterker, Contentstrategie voor het web is juist uitermate geschikt om er zo nu en dan bij te pakken als een soort leerboekje of handleiding.

Edwin Kopper, managing director ConceptMill (bron)

Prima boek waarin de hoofdlijnen van ‘content’ anno 2012 worden geschetst. In het boek worden goede verbanden gelegd tussen de verschillende vormen content, thema’s, kanalen, campagnes en de doelgroep. […] Aanrader voor iedereen die meer wil weten over online marketing in het algemeen en contentstrategie in het bijzonder.

Wouter Mellaart, eigenaar TDME (bron)

Men benadrukt meerdere malen dat content niet alleen het geschreven woord is, maar ook games, video’s en quizzen kunnen zijn. Voor mij is het goed dat men hier de nadruk op legt, dit is iets dat ik zelf bij verschillende klanten al jaren bepleit. De meeste contentafdelingen en -marketeers denken in tekst om een boodschap over te brengen. Beeld, video en interactie is ook content en vaak veel leukere content waarmee je meer engagement oproept.

Bas van de Haterd, eigenaar Van de Haterd consultancy (bron)

[H]oewel ik toch redelijk wat boeken op het gebied van social media lees, vind ik niet overal antwoord op mijn vele vragen. ’Contentstrategie voor het web’ heeft mij een stuk verder gebracht. Het boek is overzichtelijk ingedeeld (korte hoofdstukken) en leest makkelijk en plezierig.

John M. Vijlbrief, programmamaker en auteur (bron)

Het boek is geschreven in een simpele en uitnodigende schrijfstijl, wat ervoor zorgt dat iedereen dit boek goed kan lezen en begrijpen. Tijdens het lezen ben ik erachter gekomen dat goede content creëren en aan de man brengen een hele moeilijke taak is. Er zijn maar weinig bedrijven die een heldere structuur hebben op dit gebied. In het boek staan alle benodigdheden om met contentstrategie aan de slag te gaan. Van het verzamelen van insights tot de invulling van een strategisch plan, alle tools worden beschreven. Ik raad iedereen dan ook aan dit boek te lezen

Tessa Schram, student Hogeschool Utrecht (bron)