YouTube Ads: 70% skipt de reclameboodschap

In december 2010 introduceerde YouTube TrueView wat bezoekers de mogelijkheid gaf om pre-roll reclames te skippen na een aantal seconden. Adverteerders wiens video volledig bekeken werd (of >30sec) betaalden, de rest niet. Nu blijkt dat 70% van de bezoekers de mogelijkheid gebruikt reclameboodschappen te skippen hoewel de ‘drop-out rates’ uiteraard variëren per campagne. De minimale ‘skip rate’ is 30 procent.

YouTube biedt twee formaten pre-roll advertenties aan; TrueView advertenties die je kunt skippen en de gewone die je verplicht moet afzien als je het YouTube filmpje erachter wilt bekijken. Interessant aan YouTube TrueView is dat het je een idee geeft hoe betrokken gebruikers zijn bij advertenties. Het is blijkbaar ook een keiharde afstraffing van irrelevant reclames dus een prima middel om een benchmark voor bijvoorbeeld televisiecommercials mee te ontwikkelen.

Uitdaging voor adverteerders

Voor adverteerders betekent TrueView dat men harder hun best moet doen om interesse te kweken voor de advertentieboodschap. Advertenties moeten nu nog meer dan anders aansluiten bij de verwachtingen van de doelgroep. Het alternatief is letterlijk een muisklik verder, wat de reden is dat ik meer in content marketing geloof als basis voor een klantrelatie dan adverteren. Relevantie is de sleutel en dit soort statistieken tonen keer op keer aan dat reclame actief geblokkeerd wordt door de consument.

bron

Auteur:

Datum: 23-06-2011