Content vanuit Google Reader delen met Buffer.

Content delen met je Tweeps

Net zoals menig ander marketeer heb ik een Twitter-profiel. Wanneer ik iets interessants lees deel ik dat dan ook op Twitter. Om mijn volgers niet te overladen met een hele serie links achter elkaar heb ik een tijdje geleden een slimmigheidje met mijn rss-lezer uitgehaald. Tot voor kort was het in Google Reader namelijk mogelijk om aan berichten die je las een notitie toe te voegen en deze via RSS te herpubliceren.

Via een eenvoudig scriptje las ik die feed dan in en gebruikte ik de bijgaande notitie als tekst voor mijn tweets, welke om het uur werden gepubliceerd. Op die manier kon ik tijdens het doorlezen van mijn feeds de berichten kiezen die ik wilde delen, er een tekst bijvoegen en deze gedurende de dag laten publiceren op Twitter om zodoende een balans tussen delen en conversatie te houden.

Google heeft echter haar Google+ dienst verder geïntegreerd met Google Reader en deze ‘share with note’ optie vervangen door het geven van een plus 1. Mijn oh-zo-handige Google Reader naar Twitter script werkte dus gelijk niet meer. Balen want vanuit één omgeving lezen en delen beviel wel.

Buffer: gedoseerd content delen op Twitter

De oplossing vond ik in de webdienst Buffer. Met Buffer kun je een ‘bucket’ aanmaken die toekomstige tweets bevat. Je bepaalt zelf op welke tijdstippen Buffer weer een tweet uit je bucket publiceert op Twitter. Op die manier overlaad je jouw volgers dus niet met tig gedeelde links achter elkaar en wordt de kans hoger dat ze er op doorklikken. Buffer past het delen van content aan jouw workflow aan.

Mooi aan Buffer is ook het statistieken onderdeel waar je kunt zien hoe vaak er op je gedeelde links is geklikt. Webadressen worden automatisch verkort, wie zijn API key van bit.ly invoert kan zelfs met een custom domain gaan delen via Buffer. Mits je bit.ly account daarvoor is ingesteld natuurlijk.

Integreer Buffer met Google Reader

Buffer biedt een legio aan handige bookmarklets in haar browser plugins. Je vindt ze voor Google Chrome, Firefox en Safari. Daarnaast kun je een handig knopje aan Google Reader toevoegen waarmee je artikelen naar Buffer kunt sturen. Dat knopje ziet er zo uit:

Hoe doe je dat?

 1. Klik op het ‘tandwiel’ in het rechter bovenscherm in Google Reader
 2. Klik op ‘Reader settings’
 3. Klik op ‘Send to’
 4. Klik op ‘Create custom link’
 5. Voer de volgende gegevens in:

  Name: Buffer
  URL: http://bufferapp.com/add?url=${url}&text=${title}
  Icon URL: http://bufferapp.com/images/logo_icon_small.png

En klaar ben je! Heb je zelf ervaringen met Buffer? Ik hoor graag van je in de comments.

Auteur:

Datum: 02-11-2011