Tools om de snelheid van je website te meten

Webdevelopers meten vaak met tools als Firebug de laadsnelheid van een website. Voor wie daar even geen beschikking over heeft óf liever geen extra software wil installeren zijn er prima online oplossingen beschikbaar. In dit artikel een kort overzicht van de meest populaire opties.

1. Pingdom Tools

Voorbeeld van een gratis test via Pingdom Tools Met Pingdom Tools weet je precies hoe lang een websitepagina er over doet om te laden. Daarbij wordt er gekeken naar daadwerkelijke laadtijd in de browser. Dus niet alleen de tijd om de HTML-code van de pagina op te halen maar ook alle plaatjes, stijlen en social media buttons. De tool is gratis te gebruiken en kan vanaf twee locaties in Amerika óf vanaf Amsterdam een test draaien. Erg geschikt om websites in Nederland te analyseren dus. Lees hier meer of probeer de tool online.

2. Google Analytics

web-analytics-130x130 Google Analytics biedt veel verschillende meetinstrumenten in één jasje. Een relatief onbekende feature is die om je website snelheid te meten. Snel en gemakkelijk te implementeren en vervolgens af te zetten tegen tal van metadata (zoals locatie, browser, pagina, etc).

Lees hier meer over het implementeren op je eigen website.

3. GTmetrics

gtmetrics Met GTmetrics maak je een analyse van de laadsnelheid van je website én krijg je tips op basis van Google’s Pagespeed analyse en Yahoo’s Yslow grade. Praktisch aan deze tool is dat men de optie biedt om een PDF te downloaden van het automatisch gegenereerde rapport. Handig om mee te nemen naar een meeting.

Lees hier meer of probeer de tool online.

Meer tools voor het meten van je website snelheid.

  • Webpagetest.org – Vanaf drie Nederlandse locaties. Heeft geavanceerde testmogelijkheden (zoals HTTP basic-auth support).
  • ShowSlow.com – Meet prestaties over langere tijdsperiodes. Bonus: op je eigen server te installeren.
Auteur:

Datum: 27-05-2013